Vår historia

Burgsvik Group är ett svenskt familjeföretag som äger, driver och utvecklar bolag inom servicenäringen.

“Burgsvik är orten på Gotland där jag föddes, där resan började. Min pappa Olle var konditor och inskolade mig tidigt i entreprenörskap och familjevärderingar som har varit med hela vägen och format vad vårt företag har blivit idag. Idag är vi fler i vår familj, flera tusen, och vi fortsätter att växa i spännande fart med Rasta, arenor, hotell, pubar, nattklubbar och mer traditionella restauranger. Även om vi har blivit några fler än där på konditoriet S:t Hans i Visby, driver vi företaget med samma enkla värderingar. “

Dan Tervaniemi – Ägare och Grundare

Fakta om Burgsvik Group

Burgsvik Group är en svensk, familjeägd koncern som äger, driver och utvecklar företag inom besöksnäringen. Koncernen verkar huvudsakligen i Sverige, men har även verksamheter i både Danmark och Storbritannien. Bolaget grundades 1973 av Dan Tervaniemi när han förvärvade en vägrestaurang i Brålanda. Idag består koncernen av tre ben: ett verksamhetsben, ett fastighetsben samt ett investeringsben. Totalt äger koncernen idag 121 verksamheter och omsättningen uppgick till 1,9 miljarder kronor 2023. Idag jobbar ca 5000 personer med företaget som har sitt säte i Göteborg.

Burgsvik Group bedriver idag följande affärsområden;

Rasta

Idag finns Rasta på 30 orter i Sverige och längs de flesta landsvägarna runtom i landet. Anläggningarna omfattar restauranger, butiker, hotell samt kompletterande verksamheter som Burger King, Espresso House, OKQ8, Preem och Seven Eleven. Tönnebro är den nordligaste anläggningen och Rasta Hallandsåsen den sydligaste.

Arenarestauranger

Arenarestaurangerna innefattar all restaurang-, kiosk- och konferensverksamhet på arenorna Ullevi och Gamla Ullevi i Göteborg. Affärsområdet omfattar 5 restauranger och 32 kiosker.

Kulturrestauranger

I Kulturrestauranger bedrivs restaurangrörelserna Skansens Restauranger med ett flertal restauranger, kiosker, fastfoodenheter, fest- och konferensvåningar, bland annat anrika Solliden, Högloftet och Nyloftet. Kungliga Dramatiska Teaterns restauranger, med bland annat Frippe och Dramatenterrassen. Samt Trädgår’n i Göteborg och Rådhuskällaren i Malmö. Sedan 2017 bedrivs även sommarklubben Port Du Soleil på Trädgår´n.

Övrigt

Sedan 2018 bedrivs också gastropubarna Old Beefeater Inn samt John Scott’s Gamla Ullevi, båda belägna i Göteborg. Sedan 2019 ingår även bokningsbolaget A Star i koncernen och sedan februari 2020 äger bolaget också Hotell Erikslund i Ängelholm.

Bolaget är idag helt privatägt och ägs av familjen Tervaniemi som också driver bolaget.